Colectarea şi conservarea fondului de germoplasma la speciile cireş, vişin şi nuc.
Crearea de soiuri de cireş, vişin, piersic şi nuc cu rezistenţă genetică la patogeni şi dăunători, productivitate mare, vigoare redusă şi fructe de calitate superioară, cu epoci diferite de maturare.
Stabilirea sortimentelor pomicole pe zonele de maximă favorabilitate la speciile: măr, păr, cais, prun, cireş, vişin şi nuc.
Studiul fundamentării proceselor de creştere şi fructificare în vederea aplicării diferenţiate a tăierilor la pomi şi optimizarea încărcăturii de rod prin tratamente cu substanţe bioactive.
Elaborarea unor sisteme de cultură la speciile pomicole în vederea sporirii producţiei de fructe.
Elaborarea tehnologiilor de protecţie fitosanitară pentru principalele specii pomicole prin utilizarea celor mai noi şi eficace pesticide, inclusiv a celor biologice. Obţinerea materialului săditor pomicol liber de boli virotice şi de înaltă valoare biologică.
Îmbunătăţirea sortimentului de plante ornamentale, dendrologice pentru spaţii verzi prin aclimatizarea şi perfecţionarea tehnologiilor de înmulţire a acestora. Introducerea în cultură şi în proiecte de amenajamente dendrologice a speciilor aclimatizate şi naturalizate, în vederea realizării programului de reconstrucţie a ţării.
Îmbunătaţirea tehnologiei de obţinere a pomilor altoiţi.
Selectia unor biotipuri din flora spontană în vederea utilizării lor ca portaltoi.
Îmbunătăţirea sistemului de maşini utilizate pentru lucrarea solului în plantaţiile pomicole intensive.
Statiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultura Iasi
CIF : RO 3423277
CIF : 3635431
Pomicola Iași, site realizat de GC-agency.ro
Copyright © 2022 All rights reserved.